Tietosuojaseloste

 

Yleistä

EU:n tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n mukaan rekisterinylläpitäjän on ilmoitettava henkilötietojen käsittelystä selkeästi ja läpinäkyvästi. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme Frendix Oy:n keräämistä tiedoista ja niiden käsittelystä.

Käyttäessäsi sivujamme, sinun ei tarvitse erikseen antaa itsestäsi tietoja.

 

Kerättyä tietoa käytetään:

  • toimintamme ja asiakaspalvelumme kehittämiseen
  • tuotteiden myynnin ja markkinoinnin parantamiseen
  • onnistuneen käyttökokemuksen toteuttamiseen
  • hyvän ja helppokäyttöisen palvelun tarjoamiseen
 

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii:

Frendix Oy (Y-tunnus: 2168997-8)

Vierikatu 11, 04430 Järvenpää

Yhteydenotto tietoturvaa koskevissa asioissa:

Frendix Oy

puh: 010 821 0700

sähköposti: sales(at)frendix.fi

verkkosivut: www.frendix.fi

 

Evästeiden käyttö:

Säilytettävä tieto tallennetaan evästeen tai vastaavan tiedoston muodossa.  Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka siirretään verkkosivustolta  selaimeesi.

Tietosuojalain mukaan evästeiden tallentaminen käyttäjän päätelaitteelle ja näiden tietojen käyttö on sallittua palvelun tarjoajalle käyttäjän suostumuksella  ja jos palvelun tarjoaja antaa käyttäjälle ymmärrettävät ja kattavat tiedot tallentamisen tai käytön tarkoituksesta.

Frendix Oy voi käyttää evästeitä palaavien kävijöiden tunnistamiseen ja selvittää, missä järjestyksessä sivuja käytetään. Evästeillä kerättävät tiedot yhdistetään ja koostetaan nimettöminä.

Evästeet kertovat muu muassa:

-vierailun ajankohdan sivustolla

– vierailun keston sivustolla

– millä sivuilla kävit

– miltä sivustolta tulit sivustollemme

-Internet palveluntarjoajasi

Tietojen avulla voimme mitata verkkosivuston liikennettä ja muuttaa sivustoa  helppokäyttöisemmäksi. Kerätyt tiedot mahdollistavat sivuston kehityksen. Emme kerää evästeillä henkilötietoja, kuten nimiä tai sähköpostiosoitteita.

Käytämme sekä istuntokohtaisia että pysyviä evästeitä. Istuntokohtaiset evästeet ovat olemassa vain istunnon eli yhden asiointikerran ajan, ja ne poistetaan automaattisesti, kun selain suljetaan. Pysyvät evästeet ovat olemassa määräajan, ja ne jäävät tietokoneelle myös istunnon loppumisen jälkeen, ellet itse poista niitä sitä ennen.

Evästeet eivät vahingoita laitettasi tai tiedostojasi.

Evästeiden käyttöä voit säädellä esimerkiksi selaimesi asetuksista. Lisätietoja evästeistä on kunkin selaimen tietosuoja- tai ohjedokumentaatiossa.

Evästeiden käyttötarkoituksia:

Google/Google Ads
Käytämme Googlen uudelleenmarkkinointievästeitä ja niiden avulla voimme kohdentaa verkkosivuston vierailijoille mainontaa, kun he vieralevat muilla  sivustoilla.

YouTube
Olemme upottaneet YouTube-videoita verkkosivustollemme. YouTube (Googlen omistama) asettaa määrättyjä evästeitä, kun vierailija napsauttaa YouTube-painiketta videosoittimessa.

Google Analytics
Tällä verkkosivustolla käytetään Google Analyticsia, joka on Googlen ylläpitämä verkkoanalyysipalvelu. Jotta Google Analytics voi asettaa tietokoneeseen evästeitä analysoidakseen verkkosivun käyttöä.

Google Tag Manager

Google Tag managerin avulla seuraamme sivustolla vierailevien käyttäjien etenemistä ja käyttökokemusta. Käyttäjästä kerättävä tieto on yksilöimätöntä.

Tiedonkäsittelyn tarkoitus ja lailliset perusteet

Henkilötietoja käsitellään  vain lain oikeuttamissa puitteissa. Eli tapauksissa joissa:

  • käyttäjä on antanut suostumuksen tietojensa käsittelystä (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 (a) kohta)
  • sopimuksen täytäntöönpanon kannalta välttämätön käsittely (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 (b) kohta)
  • lain edellyttämä käsittely (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 (c) kohta)
  • Frendixin oikeutettujen etujen mukainen käsittely (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 (f) kohta)

1) Yksilöimätön tieto

Frendixin verkkosivun käyttöön liittyvät havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot, joita ei ole mahdollista yhdistää tiettyyn käyttäjään tai henkilöön, kuten:

  • palvelun ominaisuuksien käyttö- ja selaustiedot, mainokset jotka on näytetty sekä tiedot mainosten klikkaamisesta.
  • sivu, jolta käyttäjä on siirtynyt sivuillemme, laitteen malli, yksilöllinen laite- ja/tai evästetunniste, tiedonkeruun kanava (internetselain, mobiiliselain, sovellus), selaimen versio, IP-osoite, internet-palveluntarjoaja, istuntotunniste, istunnon aika ja kesto sekä näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä.
  • havainnoidun, ei kirjautuneen, käyttäjän tunnisteena on tyypillisesti eväste tai muu vastaava tunniste.
  • muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot.

2) Henkilötiedot

  • Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot (täytettäessä yhteydenottopyyntölomake ja tilausta tehdessä)
  • Tunnistamistiedot, kuten nimi
  • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Antamisiasi käyttäjätietoja käytetään tekemäsi pyynnön käsittelyyn EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan (1b kohdan) mukaan. Käyttäjätiedot voidaan tallentaa Frendix:n asiakashallintajärjestelmään. Käytämme asiakashallintajärjestelmäämme käyttäjätietojen käsittelyyn vain oman tietosuojakäytäntömme ja Euroopan unionin tietosuojamääräysten mukaisesti.
 
 

Verkkonäkyvyys ja verkkosivuston optimointi

Välttämättömien evästeiden avulla pystymme varmistamaan sivustomme oikein toimivuuden. Evästeet mahdollistavat perustoimintoja kuten verkko-ostosten tekemisen. Evästeiden kieltäminen voi hankaloittaa verkkosivujemme käytettävyyttä. On hyvä tiedostaa, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin palveluiden asianmukaisen toimimisen kannalta.

Voit tarkistaa sivustalla olevat evästeet omasta selaimestasi.

 

Palvelujen ja kolmannen osapuolen tuottamien sisältöjen upottaminen

Käytämme verkkosivustollamme sosiaalisen median lisäosia parantaaksemme Frendix:n tunnettavuutta. Niiden käyttö perustuu EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 (a) kohtaan (suostumus) ja se koskee seuraavia sosiaalisia medioita: Facebook, LinkedIn, Twitter, Intagram, Pinterest, Youtube ja Google+. Vastuu tietosuojakäytännön mukaisesta toiminnasta on kyseisen palvelun tarjoajalla.

Käytämme verkkosivustollamme myös kolmansien osapuolten sisältö- ja palvelutarjontaa, joiden avulla upotamme heidän tuottamaansa sisältöä ja palveluja, esim. videoita, fontteja ja työkaluja voidaksemme optimoida verkkosivustoamme ja taata tehokkaan viestinnän sekä verkkosivustomme jouhevan toiminnan. Kaikki tämä tapahtuu EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 (a) kohdan mukaisen suostumuksesi nojalla.

 

Tiedonsiirto kolmansille osapuolille

Käyttäjän tilauksen yhteydessä antamia henkilötietoja käytetään tilauksen toimittamiseen ja asiakassuhteen ylläpitämiseen liittyvään yhteydenpitoon. Tilauksen tehdessään käyttäjä antaa luvan luovuttaa henkilötietoja tilauksen toimittamisen kannalta välttämättömille ulkopuolisille tahoille, kuten kuljetuspalveluille.

Tietoja ei luovuteta muille kolmansille osapuolille, ellei laki toisin määrää. Annettuja tietoja käytetään ainoastaan Frendix Oy:n jälkimarkkinointitarkoituksiin. Tietoja ei koskaan myydä, vaihdeta tai luovuteta muille.

 

Asiakkaan oikeudet

Sinulla on oikeus tulla ”unohdetuksi” ja sen lisäksi sinulle kuuluvat lakisääteisten vaatimusten puitteissa myös seuraavat oikeudet:

-oikeus saada tietoa sinusta tallentamistamme henkilötiedoista EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaan

-oikeus oikaista virheellisiä tai puutteellisia tietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artiklan mukaan

-oikeus poistaa sinusta tallentamamme tiedot EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan mukaan, elleivät lailliset tai sopimukseen perustuvat säilytysajat tai muut lakisääteiset velvoitteet/oikeudet edellytä säilytyksen jatkamista

-oikeus rajoittaa tietojesi käsittelyä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaan

-oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaan.

Jos et enää halua Frendix Oy:n jatkavan tietojesi aktiivista käyttöä sisäisiin tarkoituksiinsa, sinulla on milloin tahansa oikeus tulla ”unohdetuksi” eli peruuttaa kyseinen käyttöoikeus ja tietojenkäsittely. Riittää, että lähetät asiaa koskevan sähköpostiviestin osoitteeseen info(at)frendix.fi ja varmistat, että sinut voi tunnistaa viestistä selkeästi.

 

Tietoturva

Tietojen pääasiallinen lähde on käyttäjä itse, minkä lisäksi saatamme saada lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme, esimerkiksi kuljetuksen välittäjiltä. Asiakastietoihin on pääsy vain Frendix Oy:n omilla työntekijöillä. Kukin henkilökunnastamme näkee asiakastietoja vain niiltä osin kuin se on työtehtävien suorittamiselle välttämätöntä.

 

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta muuttaa?

Palveluiden kehityksen ja läinsäädännön muutosten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta.